Aquest 29 de novembre realitzarem una gran trobada online de la joventut anticapitalista que no es resigna a veure com els governs ens roben el futur, es limiten a fer mesures restrictives i culpabilitzar al jovent mentre no toquen els interessos dels capitalistes. És el moment d’organitzar-se per revolucionar-ho tot, suma’t!

Sens dubte aquest ha estat l’any del coronavirus. La pandèmia ha sacsejat totes les esferes de la societat, des de la sanitat fins a l’economia, passant per l’educació i les formes de socialització, mostrant la misèria d’aquest sistema capitalista.

Entre els sectors més afectats ens trobem la joventut precària i estudiant. L’atur juvenil s’ha disparat i els únics treballs que ens esperen són curros precaris, mal pagats i sense drets.

Abans de la pandèmia la joventut ja érem un dels sectors més precaris i ara això s’aprofundeix. Tanmateix, l’única resposta que ens donen és persecució i culpabilització per intentar ocultar allò que està en mans de les empreses i l’Estat. Criminalitzen a la joventut mentre empresaris milionaris, polítics i periodistes s’ajunten en una festa de 150 persones.

La nostra educació també s’ha vist afectada, instituts i col·legis s’han reobert amb ràtios elevadíssimes i falta de professorat i personal no docent que fa impossible mantenir qualsevol mesura de seguretat. Les universitats han imposat una docència online parcial o total, sense dedicar ni un sol recurs a combatre la bretxa digital i limitant qualsevol possibilitat d’autoorganització estudiantil.

El coronavirus ha mostrat clarament que els governs capitalistes només serveixen als interessos dels grans empresaris, i la coalició del PSOE i Unides Podem no és una excepció. El “govern més progressista de la història” es nega a intervenir la sanitat privada, finança els ERTEs d’empreses milionàries, ha pujat el pressupost de la Casa Reial, ha omplert els carrers de policies i ara augmenta el seu caràcter repressiu amb la declaració del toc de queda i l’estat d’alarma. Volen confinar-nos a la nit per continuar explotant-nos durant el dia.

Ens diuen que ens quedem a casa, però com podem fer això mentre rescaten a grans empreses, hi ha desnonaments cada dia i retallen drets conquistats pels nostres pares i avis? No podem deixar que el virus ens paralitzi i regalar-li el carrer a l’extrema dreta que surt a manifestar-se per la “llibertat” dels pijos del Barri Salamanca.

Per això, des de Contracorrent lluitem contra l’extrema dreta i també contra els governs “progressistes” com el del PSOE-UP que aplicant les polítiques de la dreta no fa més que sembrar el terreny perquè aquesta reculli el descontent i continuï avançant. Perquè hem de sortir a lluitar perquè no hi hagi ni un desnonament més, ni un acomiadament més, per impostos a les grans fortunes per pagar el reforç a la sanitat, per la regularització immediata de les migrants… per les mesures realment urgents perquè la crisi no la paguem les de sempre.

Fem una crida als i les joves combatives a organitzar-nos junts i posar dempeus una gran joventut anticapitalista i revolucionària que enfronti a empreses i governs, que lluiti per un futur que mereixi ser viscut. Et convidem a participar de la trobada estatal virtual que estem convocant per a diumenge que ve 29 de novembre a les 17.00, en la qual discutirem com organitzar la lluita a cada escola, universitat i centre de treball.

Rebel·la’t contra aquest sistema basat en l’explotació i l’opressió anomenat capitalisme! Perquè aquesta crisi no la paguem, perquè som la generació que es va rebel·lar a Xile contra el règim hereu de Pinochet, la que va lluitar amb les armilles grogues, la que es mobilitza en el món per salvar el planeta de les urpes del capitalisme, per Black Lives Matters i cada 8M, no ens quedarem a casa mentre ens roben el futur, és el moment d’organitzar-se!

Si vols participar, escriu-nos!

Deja un comentario